fbpx
Sluiten

Maak je eigen Linktree pagina met Divi

Op Instagram zie je regelmatig #linkinbio voorbij komen. Ook ik gebruik dit vaak. Als ik vanuit een post of een story naar een pagina op mijn website wil verwijzen. Ik stuur mijn volgers dan naar m’n Instagram profiel en daar vinden ze de link in mijn bio. Ideaal, want onder posts of in stories kun je helaas geen klikbare link plaatsen. Het nadeel van de link in je Instagram biografie is alleen dat je maar 1 link kunt plaatsen. Best onhandig soms.

Meerdere linkjes plaatsen in je Instagram bio

Gelukkig is hier een handige oplossing voor! Een Linktree pagina. Misschien heb je dit wel eens gezien bij andere Instagram accounts. Het is een pagina waarop je meerdere links (eigenlijk zijn het buttons) kunt plaatsen. Het is een soort menu waaruit je volgers kunnen kiezen om vervolgens verder te klikken. Zo heb jij ruimte voor al je belangrijke links en kun je in verschillende posts of story naar je link in bio verwijzen. Waarom ik deze handige tool toch afraad?

  • Je volgers landen niet op jouw eigen website, maar op Linktree. Het website verkeer geef je dus eigenlijk weg aan Linktree en je loopt zelf misschien wel website bezoeken mis als mensen niet door klikken.
  • Je hebt verstoorde statistieken. Bezoekers vanaf Linktree worden in Google Analytics namelijk gemeten als ‘referral’, terwijl ze eigenlijk vanuit Instagram komen. Dit verkeer wordt dus niet onder ‘social’ meegerekend.
  • Je hebt beperkte opties voor de styling van de pagina. Op je eigen website kun je alles precies zo aanpassen hoe jij het wilt hebben. Bij Linktree kan dat helaas niet.

De oplossing

En nu dan? Ben ik eerst de voordelen van Linktree aan het uitleggen en vervolgens raad ik je af om het te gebruiken… Uiteraard heb ik een betere oplossing voor je. Maak zelf een linkjes pagina aan op je website! Zo komt al het verkeer direct op jouw eigen website terecht en kun je de pagina stylen zoals jij dat wilt.

In onderstaande video laat ik je zien hoe jij zelf zo’n linkjes pagina kunt bouwen op je WordPress website met het Divi thema. Heb je een ander thema, dan zal het ook wat anders werken. Deze tutorial is echt gericht op Divi.

Veel succes met het maken van jouw eigen #linkinbio pagina!

Tutorial eigen Linktree pagina maken in WordPress

Hi! Wat leuk dat je mijn blog leest. Hopelijk heeft het je geïnspireerd of heb je er iets van opgestoken! Heb je nog een vraag of wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Stuur me dan een berichtje.