fbpx
Sluiten

Nieuwsbrieven sturen in Mailchimp

Jij ontvangt ze vast ook dagelijks in je mailbox, digitale nieuwsbrieven. Naast social media is dit dé manier om onder de aandacht te blijven van je klanten en een relatie op te bouwen met potentiële klanten. Je kunt je klanten op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes binnen je bedrijf, nieuwe producten of diensten laten zien, of ze laten weten dat je een nieuwe blog hebt geplaatst op je website! Je kunt alles delen wat jij belangrijk vindt en wat bijdraagt aan jouw zakelijke doelen.

Je kunt je klanten natuurlijk gewoon een mailtje versturen. Maar wil je regelmatig een online nieuwsbrief versturen en deze er ook nog eens super goed uit laten zien, dan is een speciaal systeem hiervoor toch echt wel handig! Er zijn erg veel verschillende programma’s waar je voor kunt kiezen. Ik werk met Mailchimp. Het is een makkelijk en gebruiksvriendelijk systeem en met een beetje hulp kan ook jij hier mee werken!

Het begin is even ingewikkeld, hier help ik je dan ook bij. Ik richt het account goed voor je in en kan een template bouwen die past bij jouw huisstijl en je website. Je online nieuwsbrief moet natuurlijk wel herkenbaar zijn voor je klanten! Ze moeten in een oogopslag zien dat de mail van jou vandaan komt. Wil je vervolgens zelf aan de slag met Mailchimp? Dan bied ik je een 1 op 1 workshop (groepen ook mogelijk), waarna je zelf je digitale nieuwsbrief kunt versturen. Ik geef je tips, laat je alle functionaliteiten zien en neem ook stukje wetgeving mee (AVG). Ook leer ik je wat de ideale opbouw is van een online nieuwsbrief en hoe je een sterk onderwerp schrijft.

De weg naar jouw digitale communicatie

Mijn werkwijze

01

Intake gesprek

In het intake gesprek bespreken we al jouw wensen voor je online nieuwsbrief. Ook bespreken we wat je zelf wilt doen en wat ik voor je mag doen. Zo kunnen we afspreken dat ik alleen de opzet voor je doe en vervolgens alles uitleg, zodat je zelf aan de slag kunt. Maar ik kan ook alles voor je oppakken en de nieuwsbrieven voor je versturen!
02

Mailchimp inrichten

Als we alles hebben besproken ga ik voor je aan de slag! Ik begin met het inrichten van je Mailchimp account. Heb je al een adressenlijst? Dan kan ik deze voor je importeren. Zo niet, dan maak ik een GDPR proof formulier voor je, waarmee je je e-maillijst kunt opbouwen. En ik bouw een template voor je, die je als basis kunt gebruiken voor al je nieuwsbrieven.
03

Workshop Mailchimp

Wil je vervolgens zelf aan de slag? Dan maak ik een Mailtrimp Training voor jou op maat! In een dagdeel leer ik je alles wat je moet weten om je nieuwsbrieven te versturen. Wil je automations instellen? Dat kan, maar dan hebben we wat langer nodig. Natuurlijk blijf ik beschikbaar voor vragen, zodat je me kunt bellen als je er niet uit komt.
04

Jouw online nieuwsbrief

Na het inrichten van jouw Mailchimp account en het bouwen van het template kun je zelf aan de slag. Na de workshop heb jij alle handvaten die je nodig hebt. Kom je er toch niet uit of heb je geen tijd om zelf nieuwsbrieven te versturen? Schakel dan mijn hulp in! Je mailt mij tekstuele input en afbeeldingen, ik maak er een geheel van en verzend het voor je.
Voorbeelden van mijn werk

Portfolio

Hier zie je enkele bedrijven waarvoor ik een nieuwsbrief template heb mogen maken. Klik op een item als je meer wilt zien en lezen wat ik allemaal heb gedaan! Wil je zelf ook aan de slag met Mailchimp nieuwsbrieven, maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op!

Wil jij ook starten met het versturen van nieuwsbrieven in Mailchimp?
Neem vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken!