Over Elisha Laisina

In de winter van 2017 stond ik voor een keuze die ik op dat moment best lastig vond. Ik was afgestudeerd en ik kon gaan voor die baan, óf in het diepe springen en mijn droom achterna gaan.

Je kunt wel raden wat het is geworden. 😉

 

Alles wat op mijn pad kwam greep ik aan

Ik besloot 100% voor datgene te gaan dat ik het allerleukste vond (en vind). Mijn eigen bedrijf opzetten en ondernemers helpen met het bouwen van alle digitale middelen die je nodig hebt voor een succesvol online bedrijf.

Zoals een conversiegericht website, een kneitergoede online academy en (marketing) funnels waarmee je doorlopend leads & klanten aantrekt en die het ondernemen een beetje makkelijker voor je maken door processen te automatiseren.

Nu moet ik je eerlijk vertellen dat ik niet direct zo’n duidelijke focus had hoor, integendeel. Misschien zit jij daar nu zelf ook middenin of ben je die fase al doorgegaan met je bedrijf. Maar in het begin nam ik alles aan wat op mijn pad kwam. En dan bedoel ik alles wat ook maar iets met online marketing te maken had en allerlei soorten opdrachtgevers.

Ik ben opgeleid als een generalist op het gebied van online marketing en heb dus ervaring met veel verschillende aspecten. Waarom zou ik niet overal ja op zeggen? Ik dacht dat dat het slimste was om te doen. Want hoe groter mijn aanbod hoe meer klanten, toch? Daardoor waren alleen niet alle opdrachten en klanten een 100% match. Inmiddels heb ik ook ervaren dat het niet zo werkt. Focus is veel fijner en maakt ook dat ik alleen nog maar aan de leukste opdrachten en met de leukste klanten werk!

De eerste maand als ondernemer kwam er direct een grote opdracht op mijn pad en via via kwamen ook andere opdrachten binnen. Ik hielp klanten met online marketing, SEO, social media, e-mailmarketing, schreef website teksten en blogs, bouwde websites en online leeromgevingen.

Twee jaar lang werkte ik kei en keihard. And I loved it!

Als het nodig was (en dat was vaak) werkte ik de weekenden en de avonden door. Mijn bedrijf slokte al mijn tijd op. Dit was alleen niet bepaald hoe ik het ondernemerschap van te voren had ingebeeld.

Op een gegeven moment klikte er ook iets in mij, waardoor ik dacht ik wil dit niet meer zo. Ik besloot dat het anders moest. Al helemaal vanwege de wens voor een kindje. Als die wens uit zou komen dan zou ik het leven en mijn bedrijf sowieso anders willen inrichten. Een mooi doel om naartoe te werken.

Ik wilde meer focus, geen onzekere maanden meer en niet meer dag en nacht aan het werk zijn. Ook wilde ik vrijheid. Ja, dat waar zo’n beetje elke ondernemer naar verlangt haha. Al betekent vrijheid voor iedereen waarschijnlijk iets anders.

Wat vrijheid voor mij betekent

Wat vrijheid voor mij betekent is onder andere, alleen werken met de leukste klanten. Enkel opdrachten aannemen die 100% bij mij passen en waar ik enthousiast en blij van word. Daarnaast een agenda die flexibel is in plaats van bomvol, niet te veel afspraken. En een mooie omzet, waarvan ik goed kan leven.

Lange tijd streefde ik naar die ‘magische’ 10.000 euro omzet. Het moment waarop ik dat consitent bereikte voelde alleen helemaal niet magisch. Daarnaast realiseerde ik me dat ik andere dingen belangrijker vind dan veel geld verdienen. Ja, ik wil genoeg verdienen om mijn dromen waar te maken, maar het hoeft niet altijd meer, meer, meer.

Ik heb bepaalde doelen in het leven en dingen die ik belangrijk vind zijn op dit moment voornamelijk op persoonlijk vlak. Vooral nu ons zoontje er is. Ik wil flexibel zijn, er voor hem zijn als dat nodig is en veel tijd doorbrengen als gezin en met familie. Ik wil ons zoontje zien opgroeien en hem en mijn man alle liefde geven die ik in me heb. Ik wil goed voor ons zoontje kunnen zorgen en hem samen met mijn man een financieel zorgeloos leven bieden.

Mijn bedrijf, en dus mijn aanbod en mijn website, zijn daar ondersteunend in. Mijn bedrijf is het middel om mijn droomleven mogelijk te maken, niet een doel opzich. En tegelijkertijd vind ik het ontzettend belangrijk dat ik plezier en voldoening haal uit mijn bedrijf, door leuke opdrachten, leuke samenwerkingen en leuke klanten.

Mijn focus is verlegd

Er zijn momenten dat ik nog steeds moet wennen aan het schakelen tussen mama zijn en ondernemer zijn. Dat blijft af en toe een uitdaging. De geboorte van ons zoontje heeft er ook voor gezorgd dat mijn focus is verlegd en tegelijkertijd zijn mijn bedrijf en mijn klanten nog steeds ontzettend belangrijk voor mij.

Na mijn verlof moest ik echt wel even wennen aan het feit dat mijn ambitie is veranderd. Dat had ik nooit gedacht. Ik was altijd super gedreven en streefde naar meer groei. Maar nu hoef ik niet ‘meer’, wel ‘gewoon genoeg’ om mijn dromen waar te maken. Natuurlijk heb ik nog doelen en dromen, ook op zakelijk vlak. Maar alles voelt zachter.

Mijn ambitie is niet minder geworden, maar wel anders. Andere dingen zijn belangrijker geworden. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik mijn bedrijf en aanbod weer anders ben gaan inrichten, zodat het goed voelt en past bij hoe ik mijn leven op dit moment wens.

Verder deel ik graag nog wat persoonlijke facts met je

Zelf vind ik het namelijk super leuk om dit soort dingen bij anderen te lezen. Zo leer je de vrouw achter de business nog net wat beter kennen. 😊

Sinds 12 september 2023 is mijn achternaam Oosting – Laisina. Daar moet ik af en toe nog steeds aan wennen. Zakelijk gezien houd ik het daarom voor het gemak maar bij Laisina. Hoef ik ook niet al mijn accounts aan te passen.

Samen met mijn man Ronnie en ons zoontje Eamon woon ik in Leeuwarden. Hier kom ik oorspronkelijk niet vandaan. Ik ben geboren en opgegroeid in de Achterhoek, in Winterswijk. Een eind uit elkaar inderdaad, maar alles voor de liefde. ❤️ Ik ga nog wel regelmatig terug (samen met ons zoontje) om vrienden en familie te zien.

Ik ben introvert en vind het heerlijk om alleen te zijn. Om op te laden heb ik ook echt me-time nodig. Met een baby is dat natuurlijk lastiger, maar ik pak het zeker nog regelmatig. Door goed voor mezelf te zorgen kan ik beter voor Eamon zorgen.

Ik kan urenlang naar mooie muziek luisteren, ook al is het 10 x hetzelfde album achter elkaar. Mijn liefde voor muziek heeft er ook voor gezorgd dat ik in verschillende coverbands heb gezongen als leadzangeres. 💃🏻 Ik heb ook samen met mijn vader in een band gespeeld, super leuk! Muziek verbindt en op een podium los gaan met een enthousiast publiek is echt fantastisch.

Ik hou ervan om in het weekend urenlang in de keuken te staan. Een nieuw Moluks gerecht uitproberen, of een andere keuken. Iets lekkers bakken. Vaak wel met een reden en als er iets leuks op de planning staat. Anders krijgen mijn man en ik het alleen niet op. 😋

Now what?

iWat tof dat je tot hier bent gekomen! Of misschien heb je een beetje gescand en ben je doorgescrold. Ja dat doen websitebezoekers nou eenmaal. Ik ook, haha.

Als je meer wilt weten over mij, vragen hebt of als je wilt samenwerken, dan nodig ik je met liefde uit om mij een berichtje te sturen. Dat kan via een DM op Instagram (@elishalaisina) of plan direct een kennismaking via mijn website.

Ik ben namelijk ook benieuwd naar jou. Waar je voor staat, wie je bent en wat jij doet met je bedrijf. En als we een match zijn, wie weet is het een super leuke samenwerking!

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten. 😄

Heb je een vraag of wil je kennismaken?