fbpx
Sluiten

Social Media Strategie bepalen & uitvoeren

Social media, tegenwoordig kun je als bedrijf niet meer zonder. Je moet jezelf wel online laten zien! Je klanten inspireren, laten zien dat je expert bent in je vak en niet te vergeten, je product of dienst promoten. Het klinkt allemaal heel makkelijk, maar dat is het niet altijd!

Vraag jij je wel eens af wat je nu weer op Facebook of Instagram moet plaatsen? Of heb je een blog, maar struggle je elke maand met wat je moet schrijven? Ik help je met het opzetten van een sterke social media of contentstrategie. We starten met een strategische sessie om jouw doelen te bepalen, je DNA in kaart te brengen en om in de huid van je doelgroep te kruipen. Hoe komen je klanten bij jou terecht? En wat triggert iemand om juist voor jouw product of dienst te kiezen? Dat is tenslotte waar het om gaat!

Je wilt online zichtbaar zijn en toch wel om de dag iets plaatsen, maar hebt eigenlijk helemaal geen tijd of zin om hier zo veel mee bezig te zijn. Samen gaan we brainstormen over verschillende typen content die passen bij jouw bedrijf en die jouw doelgroep aanspreken. We maken een contentkalender, zodat jij niet meer elke dag hoeft na te denken over wat je gaat plaatsen. We kunnen zelfs alles alvast maken en inplannen! Natuurlijk blijft er ruimte voor spontane posts, want je wilt wel inspelen op actualiteiten.

Na de strategiesessie heb je genoeg handvaten om zelf aan de slag te gaan. Wil je net dat beetje extra, dan kan ik mooie templates voor je posts en stories maken. Je volgers herkennen jouw posts dan direct wanneer je op hun tijdlijn voorbij komt. De templates kun je zelf makkelijk aanpassen en hergebruiken, door bijvoorbeeld te werken met Canva of Photoshop. Mocht je echt alles uit handen willen geven dan kan dat natuurlijk ook! Ik ontzorg je in hoeverre jij dat wilt.

De weg naar jouw online zichtbaarheid

Mijn werkwijze

01

Intake gesprek

Een intake is erg belangrijk om een goed beeld te vormen van jouw vragen en wensen rondom social media. Ik stel vragen om er achter te komen waarom jij aan jouw contentstrategie wilt werken en wat je daarmee wilt bereiken. In hoeverre wil je dingen zelf doen en in hoeverre wil je dat ik je help? Alles is mogelijk, dus geef gewoon aan wat jij van mij verwacht. Na de intake heb ik een goed beeld van wat jij wilt en ontvang je van mij een offerte op maat.
02

Strategische sessie

De strategische sessie doen we samen! Dat kan zijn wij twee alleen, maar als je mensen in dienst hebt mogen die ook aansluiten. We gaan nog dieper in op je doelen en gaan van breed naar specifiek. Wat zijn je bedrijfsdoelen en hoe sluiten je social media doelen hierop aan? Ook wil ik alles weten over je bedrijf. We gaan in op het DNA en waarom je doet wat je doet. Natuurlijk komt je doelgroep aan bod, dat is tenslotte waarvoor je content maakt!
03

Zelf aan de slag

Na de strategische sessie weet jij precies waar jouw kansen liggen en welke typen content jij kunt delen om je doelgroep aan te spreken. Je kunt nu zelf aan de slag met jouw content kalender en je social media strategie in de praktijk toepassen. Wil je een consistente uitstraling in je posts? Kies er dan voor om templates door mij te laten maken! Deze kun je elke keer makkelijk zelf aanpassen, in bijvoorbeeld Canva of Photoshop.
04

Ik help je

Mocht je er toch zelf niet helemaal uitkomen of direct al denken; daar heb ik helemaal geen tijd of energie voor. Dan help ik je natuurlijk graag! Ik kan het beheer van jouw social media kanalen volledig van je overnemen. Ik maak de posts, schrijf een bijschrift en plan alles voor je in. Natuurlijk na jouw goedkeuring. Als je wilt kan ik ook je reacties en privéberichten bijhouden. Vertel mij tot in hoeverre ik je kan helpen en wat je zelf wilt blijven doen!
Voorbeelden van mijn werk

Portfolio

Ben je benieuwd wat ik zoal heb gemaakt op social media gebied? Hier zie je verschillende projecten waar ik afgelopen tijd aan heb gewerkt. Klik op een item als je er meer van wilt zien! Nieuwsgierig naar meer werk van mij? Bekijk dan mijn portfolio.

Als je vragen hebt over een project, of samen met mij een social media strategie wilt opzetten voor jouw bedrijf, neem dan contact met mij op.

Wil je samen met mij jouw online kansen ontdekken? Zoek je hulp bij social media?
Neem vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken!